В Україні припинять роботу чотири ТЕС. У середу, 5 квітня, припинила свою роботу Придніпровська ТЕС, а за нею слідом в той же день - і Трипільська теплоелектростанція. За даними "Укренерго", найближчим часом зупиняться ще дві ТЕС - Зміївська і Криворізька.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості пояснює ситуацію економією дефіцитного вугілля антрацитної групи. Крім того, за словами виконавчого директора "Укренерго" Всеволода Ковальчука, всі ці зупинки планові - все згідно з графіком. До того ж і опалювальний сезон вже завершився.

Новина про зупинку відразу чотирьох ТЕС стурбувала багатьох українців. У соцмережах активно обговорюють цю ситуацію, резонно припускаючи, що вона приведе до відсутності гарячої води.

До того ж далеко не всі українці повірили поясненням "Укренерго".

"Якщо ми можемо обійтися без ТЕС на антрациті, так навіщо вони нам потрібні разом з мутним тарифом" Роттердам + "? Обійдемося тоді "атомкою". Або це нас всіх просто хочуть нахабно обдурити?"

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

"Шкода тільки, що забули згадати про вимушені простої персоналу, відсутність гарячого водопостачання в населених пунктах і психологічну напруженість", - пишуть в мережах.

Як повідомляв сайт Знай.ua, українська енергосистема залишиться без чотирьох ТЕС