Чемпіонку з легкої атлетики із Росії Лілію Шобухову піймали на вживанні заборонених препаратів у 2013 році. Росіянку позбавили усіх спортивних нагород починаючи із 2009 року, в тому числі медалей за участь у Чиказькому та Лондонському марафонах.

Зараз організатори Чиказького марафону вимагають від Шобухової призові гроші, які вона отримала за перемогу на марафоні. Ця сума дорівнює 850 тисячам доларів.

Сама спортсменка відмовляється повертати свій приз, адже не визнає себе винною у вживанні допінгу. Шобухова також не згодна із дискваліфікацією, але продовжувати спортивну кар'єру на професійному рівні вже не може.

Читайте також: "Фенербахче" буде домагатися покарання "Шахтаря" через Фреда

Лілія Шобухова є першою у світі триразовою чемпіонкою Чиказького марафону. Цей марафон проводиться у США з 1977 року щорічно і є одним із найвідоміших у світі.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Це не перший випадок в історії спорту, коли спортсмен винен велику суму грошей через заборонені препарати. Румунський футболіст Адріан Муту має заборгованість перед своїм колишнім клубом "Челсі" у розмірі 17 мільйонів євро за вживання кокаїну.