У список претендентів на проведення літніх Олімпійських ігор 2024 увійшли п'ять міст, повідомили в Міжнародному олімпійському комітеті.

Прийом офіційних заявок почався 15 січня і закінчився 15 вересня. Містами-кандидатами стали Париж, Рим, Будапешт, Лос-Анджелес і Гамбург.

Лос-Анджелес (1932, 1984) і Париж (1900, 1924) вже приймали літні Ігри по два рази, Рим - один раз (1960), Будапешту та Гамбургу жодного разу не вдавалося отримати право на проведення Ігор, хоча обидва міста також раніше претендували на статус господаря Олімпіади.

Фаворитами серед цієї п'ятірки фахівці називають Лос-Анджелес і Париж.

Читайте також: Українські веслувальники вибороли ліцензії на Олімпіаду-2016

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Нагадаємо, в 2016 році літні Олімпійські ігри відбудуться в Ріо-де-Жанейро, в 2020-му - в Токіо.

У липні Пекін був названий місцем проведення зимової Олімпіади 2022 року. Спочатку на титул столиці Олімпіади претендували три міста: Осло, Алма-Ата і Пекін, однак норвезька столиця відкликала свою кандидатуру в жовтні 2014 року.