Влада Швейцарії дали згоду на екстрадицію в США одного з фігурантів скандальної справи про корупцію у ФІФА. Йдеться про колишнього віце-президента організації Еухеніо Фігередо.

Про це повідомляє BBC.

Уругвайцю інкримінують отримання багатомільйонних хабарів, коли він перебував на посаді віце-президента ФІФА. Також його звинувачують у незаконному отриманні американського громадянства.

Наголошується, що високопоставлений футбольний чиновник симулював недоумство, щоб не проходити тест на знання англійської мови та історії країни, потрібного для отримання громадянства.

Нагадаємо, Фігередо був одним з семи функціонерів ФІФА, затриманих в травні в Цюріху на вимогу правоохоронних органів США. Арешти проводили в рамках розслідування скандальної справи про корупцію у вищому керівництві футбольної організації.

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Читайте також: Черговий скандал з Блаттером: махінації з телеправами

Президент ФІФА, на тлі скандалу, що вибухнув, погодився піти у відставку, незважаючи на те, що виграв чергові вибори президента. Проте, він, як мінімум до грудня, буде продовжувати виконувати обов'язки керівника ФІФА.

Міністр юстиції США Лоретта Лінч недавно заявила про розширення розслідування випадків корупції у ФІФА. Вона додала, що можна очікувати висунення нових звинувачень.

Прокуратура Швейцарії, з свою чергу, заявила про проведення нових обшуків у справі.