Баскетбольна збірна Литви завдала поразки команді Сербії у півфіналі чемпіонату Європи і вийшла у фінал турніру. Цією перемогою вона завоювала пряму путівку на Олімпійські ігри, які проходитимуть в бразильському місті Ріо-де-Жанейро наступного року.

Про це повідомляє Sport.ua.

Півфінальна зустріч пройшла в п'ятницю в місті Лілль, Франція. Гра закінчилася з рахунком 67:64 на користь литовської команди. Найрезультативнішим гравцем у складі переможців став Йонас Валанчюнас. Він набрав 15 очок за гру. Також по 13 очок додали Міндаугас Кузмінскас і Реналдас Сейбутіс.

У сербів найкращим став захисник московського ЦСКА Мілош Теодосич. На його рахунку 16 очок.

Читайте також: Розкол в баскетболі: Суперліга проведе окремий чемпіонат від ФБУ

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Литовці, пробившись у фінал, завоювали пряму путівку на Олімпіаду в Ріо, а серби, потрапивши в сімку найсильніших команд чемпіонату Європи, отримали право виступити в олімпійському кваліфікаційному турнірі.

У фіналі литовці поміряються силами зі збірною Іспанії. Серби гратимуть проти господарів турніру французів у матчі за бронзу.

Обидва матчі пройдуть 20 вересня.