Генеральна прокуратура Швейцарії відкрила кримінальну справу проти президента ФІФА Йозефа Блаттера.

Повідомляється, що Блаттер підозрюється в посадовому зловживанні та незаконному привласненні власності, повідомляє офіційний сайт уряду Швейцарії.

Блаттера підозрюють у тому, що 12 вересня 2005 року він підписав контракт з Карибським футбольним союзом (президентом якого в той час був Джек Уорнер, який раніше обіймав посаду віце-президента ФІФА), який був невигідний ФІФА. На думку прокуратури, при виконанні цієї угоди Блаттер діяв врозріз з інтересами ФІФА.

Крім того, Блаттер підозрюється в тому, що він виплатив президентові УЄФА Мішелю Платіні 2 мільйона швейцарських франків. Платіж, який нібито призначався Платіні за роботу між січнем 1999-го і червнем 2002 року, був здійснений в лютому 2011 року.

Читайте також: Черговий скандал з Блаттером: махінації з телеправами

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В даний час проходить допит 79-річного функціонера.

За інформацією журналіста Річарда Конвея, США до цієї справи стосунку не мають, розслідування ведеться швейцарською владою.