ФІФА відсторонила на 90 днів від виконання обов'язків ще й президента європейської футбольної асоціації Мішеля Платіні.

Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

"Вчора ввечері стало відомо, що слідча палата Комітету ФІФА з етики має намір рекомендувати арбітражній палаті відсторонити мене на 90 днів. Абсолютно очевидно, що справа надзвичайно серйозна, тим більше, що інформація, судячи з усього, виходить з офіційного джерела ФІФА, незважаючи на те, що Комітет з етики, який повинен діяти незалежно, це рішення ще не прийняв", - наголосив Платіні.

Крім того, дискваліфікацію від участі у справах футболу на шість років отримав колишній віце-президента ФІФА кореєць Чунг Монг-Джуна. Його також оштрафували на 103 тисячі доларів.

Відсторонили від займаної посади і генерального секретаря ФІФА Жерома Вальке.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадаємо, комітет з етики ФІФА вже усунув президента організації Йозефа Блаттера з посади.

Читайте також: Блаттера відсторонили з посади президента ФІФА

Причиною таких рішень стало розслідування справи про корупцію у міжнародній футбольній організації.

Поки не вдалося довести, що Блаттер перевів один мільйон швейцарських франків на рахунок Платіні. Президент УЄФА наголосив, що це не хабар і ці гроші повністю офіційні.

Блаттер і Платіні є головними претендентами на пост президента ФІФА. Його обиратимуть у лютому наступного року.