Антидопінгова лабораторія Лозанни має відношення до скандалу зі знищенням проб російських спортсменів. Її керівник Марсьяль Согі заявив, що у 2009 році отримував погрози з Росії. Причина в тому, що він міг довести вживання допінгових препаратів російськими легкоатлетами.

Про це повідомляє швейцарська газета 24 Heures.

"Ви знаєте, як ми працюємо з правосуддям у Швейцарії. Запитайте про це родину авіадиспетчера, який був причетний до справи про катастрофу недалеко від Юберлінгена" - зазначалось в листі.

В одному з параграфів доповіді, яку представила комісія Всесвітнього антидопінгового агентства, про застосування російськими спортсменами заборонених засобів йдеться про діяльність антидопінгової лабораторії Лозанни. Зазначається, що вона, всупереч вказівкам WADA, знищила 67 допінг-проб, які направила Москва.

Читайте також: Міжнародний олімпійський комітет роздасть медалі російських атлетів

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Керівник організації став на її захист та пояснив, що їх знищили відповідно до регламенту. Він додав, що WADA не давала вказівок зберігати зразки і лабораторія має відповідні документи.

Ще у 2007 році почали з'являтися "дивні допінг-проби", саме напередодні Олімпійських ігор у Пекіні. Тоді за використання заборонених препаратів дискваліфікували сім спортсменок із Росії на два роки.