Головний тренер "гірників" Мірча Луческу пояснив у коментарі офіційному сайту "Шахтаря", чому матч 15-го туру УПЛ проти "Волині" відбудеться не у Львові, а у Запоріжжі.

"Це виключно моє рішення, зумовлене бажанням зберегти газон "Арени Львів" перед матчем із "Реалом". Адже 14 листопада тут зіграє збірна України. 24 листопада, перед грою Ліги чемпіонів, тут відбудуться тренування обох команд. Якщо 21 листопада на "Арені Львів" провести ще й матч "Шахтар" - "Волинь", то газон до поєдинку з "Реалом" 25 листопада буде просто знищений. А це не тільки удар по іміджу клубу, але і небезпека для здоров'я футболістів", - зазначив Мірча Луческу.

Наставник "Шахтаря" додав, що вибрав для цього матчу стадіон "Славутич-Арена", оскільки там зараз найкращий в Україні газон.

Читайте також: "Шахтар" у Львові видовищно розтрощив "Мальме" (фото)

Нагадаємо, що в серпні 2015 року донецький "Шахтар" оприлюднив своє рішення грати домашні матчі чемпіонату України у різних містах. "Гірники", які після переїзду з Донецька, усі домашні матчі чемпіонату України проводили у Львові, а деякі також на стадіоні ім. В. Баннікова у Києві, пояснили своє рішення бажанням привезти великий футбол до якнайбільшої кількості міст України.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Однак основні причини цього рішення в тому, що на матчах із принциповими суперниками - "Динамо", "Карпати", "Дніпро" - місцеві вболівали проти "Шахтаря". А матчі з іншими командами у цьому сезоні заледве збирали кілька тисяч глядачів на "Арені Львів".