Швейцарське федеральне бюро юстиції заморозило рахунки ФІФА. На них містилось близько 100 мільйонів швейцарських франків. Відповідний запит, у рамках розслідування справ про корупцію в Міжнародній федерації футболу, швейцарське бюро отримало від США.

Про це повідомляє швейцарська газета Tages-Anzeiger, посилаючись на представника бюро юстиції Фолька Галлі.

Зазначається, що загальна сума на заблокованих рахунках становить від 50 до 100 мільйонів франків. Американська влада ще на початку березня цього року запросила у Швейцарії відомості щодо 50 рахунків федерації. Вони розміщені у 10 банках.

Нагадаємо, найбільший в історії ФІФА корупційний скандал розгорівся в кінці травня 2015 року. Тоді в готелі швейцарського міста Цюріх за два дні до початку виборів на пост президента організації місцева поліція затримала сімох високопоставлених чиновників. Запит на їх арешт надіслали з США. Футбольних функціонерів підозрюють в корупції.

Читайте також: У січні Платіні повернуть роботу в УЄФА

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Всього звинувачення висунули 14 колишнім і чинним чиновникам з організації.

Міністерство юстиції США наводить дані, що протягом 24 років вони отримали хабарі на суму у близько 150 мільйонів доларів. Швейцарська поліція також відкрила кримінальну справу проти групи невідомих осіб, які пов'язані з відмиванням грошей під час обрання країн-організаторів Чемпіонатів світу у 2010, 2018 і 2022 роках.