Швейцарська прокуратура розслідує товариський матч між Аргентиною і Бразилією, який відбувся в Катарі за три дні до вибору країни-господарки ЧС-2022 з футболу, передає The Guardian.

Повідомляється, що Бразилія і Аргентина отримали гроші за товариський матч від Катару за проведення гри на території цієї країни.

Як пише The Guardian, причиною розслідування стала інформація в ЗМІ про те, що гроші були переведені федераціям футболу Бразилії та Аргентини як хабар, а не з метою заплатити футболістам. У такій спосіб Катар купив голоси цих країн на виборах.

Читайте також: ФІФА просить Катар готуватися провести Мундіаль замість Росії

Нагадаємо, що правоохоронні органи США разом з прокуратурою Швейцарії підтвердили, що розслідування корупції в ФІФА також стосується і найближчих двох чемпіонатів світу 2018 і 2022.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

ФБР має намір ретельно розслідувати законність виграшних заявок на проведення ЧС-2018 і ЧС-2022 років в Росії та Катарі відповідно.

Також нагадаємо, що Європарламент 11 червня 2015 підтримав заяву голови ревізійної комісії ФІФА Доменіко Скали про те, що Росія і Катар можуть бути позбавлені права на проведення чемпіонатів світу в тому випадку, якщо з'ясується, що країни отримали мундіаль внаслідок корупційних схем.