Сьогодні, 18 червня, команда України на Європейських іграх в Баку здобула свою другу золоту медаль.

Чемпіонами ігор стала чоловіча збірна України у стрільбі з лука.

У фіналі українські спортсмени виявилися точнішими за збірну Іспанії, вигравши з рахунком 5:4. Українці виступали у складі - Віктор Рубан, Георгій Іваницький та Маркіян Івашко.

Підкреслимо, що українська команда програла перший і третій сети суперникам, але в двох інших стріляли влучніше - 0:2 (53:56), 2:0 (55:53), 0:2 (51:57), 2:0 (57 : 54) - 4:4. Доля матчу вирішувалася в додатковому п'ятому сеті - перестрілці, де кожен зі спортсменів мав лише одну спробу. Тут один з іспанців допустив грубу помилку, поціливши стрілою в "шістку" - 29:25.

Читайте також: Ганна Соловей завоювала "срібло" Європейських Ігор

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Сьогоднішнє золото стало першою нагородою на турнірі для Рубана і Івашко, а Іваницький напередодні став також бронзовим призером разом з Лідією Січенікова.

Також сьогодні жіноча збірна України завоювала бронзу в командному турнірі. За нашу команду виступали Вероніка Марченко, Анастасія Павлова та Лідія Січенікова.