У неділю, 2 квітня, відбудеться центральний матч 23-го туру чемпіонату України з футболу - Зоря в Запоріжжі поміряється силами з Шахтарем. Початок - о 19:30.

До цього луганці і донеччани провели 30 матчів у рамках чемпіонату України: гірники перемогли 26 разів, в чотирьох поєдинках три очки брала луганська команда. Різниця м'ячів: 80-16.

Мабуть, найпам'ятнішим з-поміж усіх протистоянь цих суперників був поєдинок в сезоні-2014/15, коли луганці після довгої перерви сенсаційно перемогли гірників - 1:0. Тоді переможний м'яч забив вихованець Шахтаря Максим Малишев, який згодом повернувся в рідний клуб.

Також окремої уваги заслуговує перемога Зорі над Шахтарем у сезоні-2015/16, коли хет-триком відзначився ще один вихованець донецького клубу Андрій Тотовицький, а луганці перемогли 3:2. Перед цим донеччани розтрощили суперника з рахунком 7:1.

В двох матчах першої частини цього чемпіонату Шахтар здобув дві перемоги з мінімальною перевагою - 1:0 (єдиного влучного пострілу завдав Факундо Феррейра) і 2:1 (за донеччан забивали Бернард і Малишев, за луганців - Харатін).

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше інформаційний портал Знай.ua повідомляв прогноз і ставки букмекерів на матч Зоря - Шахтар.