Набирає обертів боротьба за капітана збірної України, чемпіона світу з шашок Юрія Анікєєва, якого повторно дискваліфікували на три роки без жодних конкретних пояснень.

Президент Федерації шашок України та особистий тренер Юрія Анатолій Яценко розповідає, що уперше це сталося 15 жовтня 2016 року: Анікєєва, який виступає на змаганнях у вишиванці, відсторонили від участі у чемпіонаті Європи-2017 у Грузії, звинувативши у багаторазових випадках публікації тенденційної і недостовірної інформації про діяльність IDF і висловлюваннях, що завдають шкоди її іміджу та іміджу шашок-64 в цілому, йдеться у повідомленні в мережі Facebook.

Керівник нашої федерації звернувся до IDF з вимогою надати факти, назвати ЗМІ, у яких він це говорить, надати його цитати. Але не отримав нічого.

- Як же можлива така безпідставна дискваліфікація лідера збірної України, чемпіона світу? Справа в тому, що президент Міжнародної федерації - росіянин. Росія має кворум у правлінні федерації і може протягнути будь-яке рішення. Це факт спортивного тероризму, та сама гібридна війна Росії, про яку всі говорять, - сказав Яценко.

Проте на першій дискваліфікації росіяни не зупинилися. 15 грудня 2016 року Юрій Анікєєв стає чемпіоном України та отримує право представляти країну на чемпіонаті світу IDF 2017 року. Росіяни відреагували блискавично: 16 грудня 2016 правління IDF вдруге дискваліфікує Юрія - вже на три роки, тобто на максимально можливий термін, передбачений Статутом IDF. І знову у своєму рішенні Правлінням IDF не наведено жодного конкретного факту, як підстави для дискваліфікації Юрія.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

- Розпочато громадський збір коштів для захисту прав, честі і гідності чемпіона України та світу з шашок Юрія Анікєєва, якого було незаконно дискваліфіковано на три роки проросійською Міжнародною федерацією шашок (IDF). Тепер це вже не просто боротьба на словах. Готується позов до Спортивного арбітражного суду в Лозанні, - написав міністр спорту України Ігор Жданов.

Як повідомляв інформаційний портал Знай.ua, дніпровський жіночий хокейний клуб виграв історичний чемпіонат України.