Суддя Семиряд задовольнив позов активістів до міськради про скасування результатів бліц-конкурсу на проект пам'ятника на площі Свободи в Харкові.

Зал аплодував такому рішенні, повідомляє Громадське із залу суду. В той же час відповідачі заявили, що будуть подавати апеляційну скаргу на це рішення.

Нагадаємо, що у Харкові на місці пам'ятника Леніну на площі Свободи за результатами бліц-конкурсу мала бути встановлена 86-метрова колона із ангелом і хрестом. Авторами проекту є рідний брат головного архітектора Харкова Павло Чечельницький і сам головний архітектор Сергій Чечельницький.

Вся громадськість міста була проти такої скульптурної композиції, яку мешканці Харкова влучно охрестили "Одоробло". Активісти звернулися до суду з вимогою скасувати результати бліц-конкурсу, а біля Дзержинського райсуду пройшов мітинг протесту проти встановлення на площі Свободи цієї колони.

Як повідомляв сайт Знай.ua, у Харкові на місці скандального пам'ятника Леніну на площі Свободи встановили банер з фотографіями загиблих бійців АТО на Донбасі.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще