Спеціалізована антикорупційна прокуратура через апеляцію домоглась скасування рішення суду залишити без розгляду позов про повернення Запорізького титано-магнієвого комбінату в сферу державного управління.

28 березня Донецький апеляційний господарський суд, який зараз базується в Харкові, задовольнив апеляційну скаргу САП на рішення Господарського суду Запорізької області повернути без розгляду справу про розірвання договору ЗТМК і повернення комбінату повністю в сферу державного управління, повідомляє "Радіо Свобода".

Таким чином колегія суддів прийняла рішення повернути справу на розгляд до Господарського суду Запорізької області, який тепер окремо буде вирішувати, коли призначати такі засідання.

Прокурори подали скаргу в Донецький апеляційний господарський суд через те, що 14 лютого Госпсуд Запорізької області вирішив повернути позов без розгляду з формулюванням «у зв'язку з не зазначенням в ньому обставин, на яких ґрунтується позовна вимога».

В ході засідання представники «Запорізького титано-магнієвого комбінату» намагалися затягнути розгляд справи. Вони заявили про необхідність відкладення розгляду через неналежне інформування кіпрської «Толексіс Трейдинг Лімітед» (входить до групи компаній Group DF Дмитра Фірташа), яка долучена до справи як третя особа. Однак суд клопотання відхилив.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура три рази подавала позов у справі «ЗТМК» до Господарського суду Києва через невиконання інвестором - компанією з орбіти Дмитра Фірташа, взятих на себе зобов’язань. Останній раз – 25 січня. Перед тим цей суд двічі відмовився розглядати справу, мотивувавши це тим, що представники САП не надали доказів сплати судового збору.

Як повідомляв сайт Знай.ua, господарський суд визнав незаконними договори між підприємствами ВАТ "Запоріжжяобленерго" та "Енергомережі" про переуступку боргу від ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат".