Головний тренер Шахтаря Паулу Фонсека поділився враженнями від дострокового завоювання чемпіонського титулу, який його команда здобула після перемоги над Зорею (3:2) у 28-му турі української Прем’єр-ліги.

- Ми досягли найголовнішого - перемогли. Шахтар удесяте став чемпіоном. Це був дуже складний сезон для команди, вже не перший. Хочу присвятити цю велику перемогу своїм футболістам, тренерському штабу й абсолютно всім співробітникам клубу. Хочеться більше говорити саме про чемпіонство. Це не просто якась чергова перемога - вона справді єдина у своєму роді.

Я мушу нагадати, яким був початок цього сезону, й подякувати людям, що повірили в наш тренерський штаб. Надто президентові та генеральному директорові. Змінювати головного тренера після 12 років його перебування в клубі - це непросто. Я присвячую цю перемогу людям, які повірили в мене.

Також не можу забути про наших уболівальників - не лише тих, що приходять на стадіони й підтримують нас. Я говорю про всіх, хто перебуває по всій країні й, звичайно, у Донецьку. Переконаний, наші вболівальники хотіли б зараз святкувати поруч із Шахтарем десяте для клубу чемпіонство. Ми хочемо сказати їм, що завжди були з ними, думали про них та відчували їхню підтримку. Ця перемога присвячується також їм.

Як іноземець, який приїхав до України, можу сказати, що щасливий тут. Суджу з того, як мене приймали та як поважають. Маю подякувати абсолютно всім українцям. Говорю щиро: я почуваюся майже як удома. Навіть не думав, що в цьому плані може бути краще. А між людьми є різниця, здебільшого вона пов’язана з історією кожної країни. Враховуючи прийом і те, як зі мною спілкуються, я щасливчик. Завдяки цьому також люблю українців і цю країну, мені подобається тут. Перебуваючи в іншій країні, люди чують про Україну, що триває війна й усе не так добре, але реальність саме тут відрізняється. Відверто кажучи, зараз я дуже вражений і хочу подякувати абсолютно всім, - наводить слова Фонсеки офіційний сайт Шахтаря.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше портал Знай.ua повідомляв, що нинішнє чемпіонство стало для Шахтаря десятим в історії.

Фото: ФК Шахтар