Україні не вдалося довести в Міжнародному суді ООН факту присутності регулярних російських військ на території окупованих районів Донбасу. Доводи української сторони були непереконливими.

Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в інтерв'ю "РБК-Україна". Він зазначив, що в суді не знайомі з такими поняттями, як "це все знають" або "це і так всім відомо".

Постійно звучить, за його словами, інформація, що на Донбасі перебуває 5-10 тисяч регулярних російських військ, але вагомих доказів так і не надали. Публікують лише факти наявності зброї армії РФ.

Тука розповів, що військовослужбовців Головного розвідувального управління РФ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова засудили в Україні в 2016 році. Але виявилося, що їх звільнили зі служби ще до затримання на Донбасі. Тука підсумував, що Україні досі так і не вдалося довести присутності російських військ на окупованих територіях.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, бойовики знову вивели з ладу Донецьку фільтрувальну станцію. Через це Авдіївка опинилася на межі гуманітарної катастрофи.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще