У Міністерстві соціальної політики України повідомили, що зростання мінімальної зарплати не вплинуло на інфляцію у березні.

Про це повідомили на офіційному сайті відомства.

У березні ціни на споживчому ринку зросли на 1,8%, а з початку року - на 3,9%. Однак це, вважають у міністерстві, цей показник є прогнозованим. Також зазначається, що зростання мінімальної зарплати суттєво не вплинуло на ціни.

За даними Державної служби статистики України, ключовими факторами загального росту цін є зростання цін на хліб, мясо та молочну продукцію. Також зросли тарифи на електроенергію та акциз на тютюн та алкоголь.

Звертається увага, що ціна на овочі знизилась на овочі (19,2%) та яйця (7,3%).

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Мінсоцполітики повідомили, що субсидії на відшкодування витрат за комунальні послуги ніхто не відміняв.