Заступник генерального секретаря НАТО Роуз Гетемюллер під час виступу на Київському безпековому форумі з питань безпеки заявила, що Альянс застосує український досвід у боротьбі з гібридними загрозами.

Гетемюллер зазначила, що останні три роки Україна була мішенню гібридних військових технік з боку Кремля, повідомляє "Українська правда".

"Ми бачили їх застосування у Криму і на Донбасі. Мушу сказати, ми дуже вражені здатністю молодих українських військових відповідати на такі виклики, і ці вміння тільки поліпшуються", - заявила заступник генсека НАТО.

За її словами, в Альянсі вчаться боротися з гібридними загрозами, використовуючи український досвід, і ця тема є першочерговою у Брюсселі.

"НАТО чимало робить для зміцнення українських збройних сил в рамках тривалого і сильного партнерства", - додала Гетемюллер.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Зазначимо, що під час візиту до Києва Гетемюллер зустрінеться з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом та міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Конгрес США презентував законопроект про посилення кібербезпеки України.