Українська армія нарощує свої потужності і буде вчиться захищати свій повітряний простір від посягань літаків ймовірного супротивника. У 2016 році знову почали стріляти ракетні комплекси С-300П після тривалої перерви.

Про це повідомляє Генеральний штаб України в Facebook. У 2017 році в планах військових провести масштабні навчання військових, де задіють підрозділів протиповітряної оборони.

Саме вони є головною силою для стримування ворога з повітря. Начальник зенітних ракетних військ Повітряних сил генерал-майор Дмитро Карпенко підкреслив, що більшу частину маневрів присвятять бойових стрільб.

«Плануємо провести ще більш масштабний, ніж в минулому році, захід. Йдеться перш за все про бойові стрільби зведеним зенітним ракетним полком «Бук-М1» і зенітними ракетними дивізіонами С-300П. Дивізіони "трехсоток" будуть викликані в район виконання навчально-бойових завдань раптово, зі штатним озброєнням і військовою технікою. Звичайно, обстановка буде мати більш реалістичний вигляд. А саме це і є головним завданням ", - пояснив Карпенко.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Львові показали фільм «Воїни духу», який присвячений боям українських воїнів за Донецький аеропорт.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще