Більш, ніж у половині областей України ввели карантин через спалах смертельного захворювання. Африканська чума косить поголів’я свиней у 23 населених пунктах.

Про це інформує відділ комунікації Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

На сьогоднішній день, найбільше збитків небезпечне захворювання завдало Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській, Хмельницькій, Київській та Вінницькій областям.

У цих регіонах здійснюються усі заходи, щоб попередити поширення АЧС, зокрема вилучають свиней та продукти тваринного походження у місцях торгівлі, проводять дезінфекцію на фермах.

Карантин ввели на найближчі півтора місяці. Вразі ліквідації поширення захворювання, регіонам знову повернуть статус здорових.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", чергові випадки африканської чуми свиней фахівці зафіксували одразу у чотирьох областях.