Бойовики посилили масовані обстріли українських позицій в зоні проведення антитерористичної операції, у результаті чого загинув один захисник, ще двоє отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр Штабу АТО.

Протягом минулої доби окупанти відкривали вогонь по опорним пунктам 70 разів.

На Донецькому напрямку, вогонь мінометів 120-мм і 82-мм калібру, БМП, гранатометів і кулеметів випалював позиції поруч Верхнеторецку. Міномети 82-мм калібру, протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецька зброя застосовувалося бойовиками по опорних пунктах біля Авдіївки. Захисники Троїцького і Новгородського обстрілювалися з мінометів калібру 82 мм, а Кам'янки – з гранатометів.

З БМП, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї ворог вів вогонь недалеко від Погоди. А захисники Миронівського та Луганського піддавалися атакам з автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

На Приморському напрямку, біля Павлополя і Широкіно ворог стріляв з 120-мм мінометів і протитанкових гранатометів. Позиції морських піхотинців під Водяним обстрілювалися з танка, мінометів 82-мм калібру, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Міномети 120-мм калібру лупили по захисниках Лебединського та Новотроїцького, а позиції біля Мар'їнки истязались з мінометів 82-мм калібру, БМП, протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. По Чермалыку і Гнутовому противник "працював" з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, автоматичні гранатомети – біля Старогнатовки. Стрілецькою зброєю ворог обстрілював опорні пункти Гранітного і Богданівки. А в районі Павлополя окупанти використовували снайперів.

На Луганському напрямку, з мінометів калібру 82-мм і великокаліберних кулеметів окупанти обстрілювали позиції під Новотошкивкой. Біля опорних пунктів Кримського ворог стріляв з 82-мм мінометів, протитанкових ракетних комплексів і гранатометів.

Під Новоалександровкой українські воїни зазнавали небезпеку через масований обстріл з зенітної установки ЗУ-23-2 і кулеметів. Захисники Новозвановки потрапили під вогонь гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Автоматичні гранатомети використовувалися окупантів по позиціях біля Валуйського, а стрілецька зброя – Станиці Луганської.

У випадках небезпеки українські воїни відкривали у відповідь вогонь.


Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" бойовики набрехали, що 9 травня ВСУ обстрілювали н. п. Безіменне.