У липні 2016 року відомого журналіста Павла Шеремету вбили в центрі Києва - по дорозі на роботу в його машині спрацював вибуховий пристрій. Журналісти з редакції розслідувань "Слідство.Інфо" разом з колегами з міжнародної мережі журналістів-розслідувачів OCCRP працювали на місці подій з перших годин після вбивства.

У результаті клопіткої роботи вони створили документальний фільм, в якому ретельно проаналізували події ночі перед вбивством. Деякі знайдені факти змусили команду журналістів інакше подивитися на офіційні заяви правоохоронців.

Фільм називається "Вбивство Павла". Його прем'єрний показ відбувся 10 травня в Києві, у коворкінгу #MediaHub. Після цього фільм опублікували на youtube-каналі Громадського.

Як повідомляв сайт Знай.ua, міжнародна спільнота обурена тим, як в Україні ігнорують вбивства працівників ЗМІ. Найбільш резонансні справи спустили на гальма. Так було зі смертю Георгія Гонгадзе, а минулого року ситуація повторилася – кореспондента "Української правди" Павло Шеремет підірвали у машині, і замовників вбивства досі не знайшли.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще