Наміри колишніх беркутівців, які приймали участь у силовому розгоні активістів під час Революції Гідності, викликали хвилю обурення користувачів соцмереж.

Зокрема, четверо екс-співробітників Харківського батальйону МВС: Олександр Костюк, Владислав Мастега, Артем Войлоков, Віталій Гончаренко, заявили, що нібито хвилюються за власну безпеку і хочуть втекти з України.

Адвокат Валентин Рибін, який представляв їх інтереси у Апеляційному суді Києва, стверджує, що вони вже виїхали до Росії, але не вважає це втечею. Правозахисник виправдав цей вчинок так званими "запобіжними заходами та пошуком безпечного місця".

Відеозвернення, яке записали колишні беркутівці, не залишили без уваги як українці, так і росіяни.

Наприклад, "дружелюбні сусіди" готові навіть прийняти їх, натякаючи що Кремлю такі люди нібито дуже потрібні.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Українці ж навпаки – нагадали про злочини під час Майдану та загиблих Небесної Сотні. Деякі висловили думку, що виправдання судовим вироком в такому випадку аморальне.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що четверо колишніх беркутівців, які причетні до розгону учасників Майдану, вирішили втекти з України.