У Києві біля готелю «Прем'єр Палац» вбили екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, який нещодавно отримав українське громадянство.

Як стало відомо Знай.ua від джерел в поліції - зараз поліція допускає кілька версій вбивства. Серед основних версій: Вороненкова прибрали люди з ФСБ, Вороненкова вбили українські націоналісти і бізнес-інтереси.

Відомо, що в 2015 році Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального звинувачував Вороненкова в тому, що зарплата чиновника і депутата навряд чи могла дозволити йому купити п'ять квартир, п'ять автомобілів і дачу. Денис Вороненков був фігурантом як мінімум двох кримінальних справ. У 2014 році Слідчий комітет запідозрив його в рейдерському захопленні будівлі в Москві, але не зміг домогтися позбавлення Вороненкова депутатського імунітету. На початку 2000-х він проходив у справі про хабарі. Крім того, підприємиця Ганна Еткіна звинувачувала депутата в причетності до вбивства її бізнес-партнера Андрія Бурлакова.

[[{"fid":"177712","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Убийца Вороненкова","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Убийца Вороненкова"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Убийца Вороненкова","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Убийца Вороненкова"},"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Убийца Вороненкова","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Убийца Вороненкова"}},"attributes":{"alt":"Убийца Вороненкова","title":"Убийца Вороненкова","height":"960","width":"720","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Ще одне джерело в правоохоронних органах поділився інформацією про чоловіка, котрий стріляв в Вороненкова і його охоронця.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Нападник зараз в лікарні, у нього важке поранення черевної порожнини. Про чоловіка відомо, що він громадянин України - за попередніми даними, він був членом одного з українських радикальних угруповань. У АТО він не був, всупереч чуткам. На вигляд хлопцеві в районі 30 років. Версію про професійного кілер ми поки відмітаємо - в Вороненкова і його охоронця було зроблено 7 пострілів. Працював не професіонал. Зараз ми намагаємося встановити чи працював він один », - поділився правоохоронець.