Правозахисна організація закликала так звану "владу ДНР " утриматись від практики незаконного затримання цивільних осіб на неконтрольованій Україною території Донеччини.

"ДНР" засудила колишнього професора університету Ігоря Козловського після несправедливого і абсурдного розгляду справи", - заявили в Amnesty International.

Організація назвала вченого в'язнем совісті після "військового суду", який "засудив" професора на два роки і вісім місяців ув'язнення за сфабрикованим звинуваченням у зберіганні зброї.

"Якби ситуація не була настільки серйозною, можна було б назвати смішним той факт, що так звана сторона обвинувачення представила у суді дві металеві труби як "доказ" того, що Козловський зберігав зброю у своєму будинку. Обурливим є те, що відомий вчений проведе тривалий час за гратами як в'язень совісті", - сказав Денис Кривошеєв, заступник директора Amnesty International по Європі та Центральній Азії.

"Все у чому Ігор Козловський "винен", це в його опозиції до так званої "влади" в Донецьку. Це стало очевидним щойно "суддя" назвав його "особливо ненадійним громадянином" через деякі з його минулих контактів. Цей фіктивний судовий розгляд невизнаної "влади так званих ДНР" неможливо прийняти, і Ігор Козловський повинен бути звільнений негайно та беззастережно" – заявила Amnesty International.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, в січні 2016 року бойовики в окупованому Донецьку викрали відомого вченого-релігієзнавця, викладача одного з донецьких вишів Ігоря Козловського. Він не виїхав з Донецька під час активних бойових дій, тому що доглядав за паралізованим сином.

Бойовики увірвалися до вченого в квартиру, викрали техніку і документи на житло, а також його колекцію антикваріату.