Загублена частина знаменитого арабського скакуна, який разом зі своїм власником Наполеоном Бонапартом пройшов безліч боїв, нарешті повернулась до музею, де зберігаються залишки коня, на кличку Маренго. У Великобританії знайшли копито улюбленця французького імператора.

Копито знайшли в одному з покинутих маєтків у графстві Сомерсет, воно просто лежало в шафі, загорнуте у шматок паперу - повідомляє Times.

Раніше старовинним будинком та конем володіла заможна родина після поразки війська Бонапарта під Ватерлоо у 1815 році Наполеона відправили у заслання на острів Святої Єлени. Його конем, який побачив низку масштабних битв, заволодів граф Вільям Ангерстейн.

200 років тому Маренго жив на фермі у Британії до 1831 року. А у поважному віці 38 років кінь померю. Тоді його новий власник із двох копит виготовив коробки для нюхального тютюну, якими полюбляв хвалитися перед гостями на прийомах.

Минуло 202 роки з того часу, як знайшлося копито тварини. Те, що воно дійсно належить Маренго, підтвердив аналіз на ДНК. Частину коня передали до Музею палацової кавалерії.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", Ірландія і Британія не можуть поділити жеребця Наполеона.