Запускаючи в ЗМІ вигадані історії, нардеп Лещенко виконує замовлення конкретних українських олігархів, які щедро фінансують "викривальну" діяльність колишнього журналіста. Звинувачення Лещенко на адресу СБУ, яка нібито планує вивести на ринок скрапленого газу нового монопольного учасника, безпідставні, вважають ЗМІ.

Як відомо, 16 лютого Лещенко на прес-конференції заявив, що СБУ нібито блокує процес імпорту зрідженого газу найбільших гравців в інтересах компанії "Креатив", за якою нібито-то стоїть Медведчук.

"Мета - посадити нового гравця. Я називаю конкретне прізвище - Віктор Медведчук. Медведчук є закулісних гравцем, а діяти буде компанія "Креатив", яка конкретно з ним не пов'язана, але за нею стоятиме схема Медведчука в партнерстві з чинною владою", - сказав Лещенко.

Журналісти видання 1 News звернули увагу на "дивну" логіку Лещенко: фірма з Медведчуком не пов'язана - але саме його інтереси відстоює СБУ.

"Якийсь оксюморон виходить. Однак з Лещенко це часто трапляється. Звинувачення Лещенко безпідставні і по суті він висловив чию "заказаху", - вважають в 1News.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Такий висновок автори матеріалу зробили, проаналізувавши хронологію введення і відміни санкцій проти українських нафтотрейдерів і компаній-нерезидентів на основі перевірок СБУ. На їхню думку, серед імпортерів паливно-мастильних матеріалів слід звернути особливу увагу на ТОВ "Нафтопродукт-Трейдинг".

Так, видання OilNews, посилаючись на свої джерела на ринку, згадує про ТОВ "Нафтопродукт-Трейдинг", пов'язану із збіглим олігархом Сергієм Курченко, в такому контексті:

"12 квітня 2017 в Міненерго РФ відбулася нарада під головуванням заступника міністра Молодцова з представниками виробників та експортерів газу. За підсумками зустрічі Росія має намір дати дозвіл на транзит газу через свою територію трьом українським компаніям, а саме - ТОВ "Ойл Трейдінг Груп", ТОВ "Нафтопродукт Трейдинг" і ТОВ "Перспектива трейд груп". Як очікується, новий порядок експорту почне працювати з 1 травня 2017 року. Таким чином український олігарх Сергій Курченко за підтримки російської влади намагається стати монопольним оператором поставок російського газу в Україну", - робить висновок видання.

Отже, звинувачуючи СБУ в "зачистці" ринку скрапленого газу, нардеп Лещенко захищав в тому числі і інтереси компанії Сергія Курченко.

"Чи усвідомлював це Лещенко? Цілком ймовірно. Однак не можна виключати й іншу версію - Сергій Лещенко просто "говорить голова", які озвучують те, що йому говорять зверху", - припускають в 1News.

Про це ж нараді в Міненерго РФ пише російське видання «Комерсант», нагадуючи, що до втечі в РФ в 2014 році Сергій Курченко контролював майже всі поставки ЗВГ і нафтопродуктів в Україні.

"Нафтокомпанії (було повідомлено, що акредитацію ФСТЕК пройдуть три українські компанії, через які можна буде продовжити роботу. Це" Ойл Трейдінг Груп "(бенефіціар, з української реєстру, Вікторія Панаріна), ТОВ" Нафтопродукт Трейдинг "(належить гонконгської Silver Prime Inc. Ltd) і ТОВ "Перспектива трейд груп" (власник - Світлана Глущенко). Представники структур були присутні на нараді. При цьому, на думку чотирьох співрозмовників "Комерсант", за всіма трьома компаніями стоять український бізнесмен Сергій Курченко (покинув країну на початку 2014 року, вважався близьким до екс-президента Віктора Януковича), а також син Віктора Януковича Олександр", - повідомив "Комерсант".

На користь версії про співпрацю нардепа з декількома олігархами свідчить також інформація з декларації С.Лещенко за 2016 рік. Виявилося, що "борець з олігархами" і "проти російської агресії" Лещенко своєю заявою не лише зіграв на руку Курченко, а й отримує гонорари від "Фонду Віктора Пінчука" і московського тижневика The Moscow Times.

Коментарі, як то кажуть, зайві.