Непридатну для життя 30-кілометрову зону навколо Чорнобильської АЕС перетворили на радіаційно-екологічний природний заповідник.

Про це на брифінгу заявив голова Держагентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук.

"Чорнобильський радіаційно-екологічний природний заповідник після юридичної реєстрації стане відправною точкою, яка дозволить реалізувати всі заходи, щоб почати необхідні роботи",- сказав Петрук.

В ході брифінгу зазначили, що з погляду на подальшу долю цієї території, яка більше не придатна для життя, вирішили таким чином використати зону відчуження для більш корисних цілей.

Під заповідник відведено дві третини 30-кілометрової території відчуження за межами зони промисловості, що знаходиться в 10 кілометрах від АЕС.

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Ця територія не буде придатна для проживання і господарської діяльності 24 тисячі років, то чому її не використовувати корисно? " – зазначив голова Держагенства.

Керувати цією зоною призначили Тараса Мельничука, який проводить необхідні заходи для функціонування заповідника.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", Рівненська АЕС відключила один з енергоблоків у зв’язку з проведенням модернізації підприємства.