Про це написав у своєму блозі на "Цензор.Нет" політичний експерт Олексій Курпас.

"Головна проблема Труханова-явний спадний тренд на мерських виборах. Його рейтинг обвалився. Попереду замаячив цілком реальний програш у другому турі", - зазначив експерт.

Партія "Довіряй справам" показала результат практично врівень з традиційно сильною в Одеському регіоні ОПЗЖ, а сам Труханов і близько не переміг у першому турі: мера чекає нелегка боротьба з лідером місцевої ОПЗЖ Миколою Скориком.

"Тому в штабі мера вирішили заручитися прямою підтримкою партій ... право-націоналістичного спектру. Мовляв, на тлі реваншу ОПЗЖ Труханів виглядає для них меншим злом. При цьому формально-публічно ЄС і Труханов знаходяться в конфронтації, неспішно ведучи суди за назву проспекту Жукова. Однак, за численними даними, суд-це спланований договорняк. У той же час всі члени комісій від ЄС отримали в другому турі вказівку працювати на Труханова», - пише політолог.

Він звертає увагу на те, що сьогодні ведеться публічна агітація за «менше зло Труханова» з боку відомих одеських правих активістів. Цікаво, що підтримав Труханова і скандальний художник Олександр Ройтбурд.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

А активіст Марк Гордієнко прямо позначає майбутню коаліцію в міськраді: "у другому турі голосуємо за Труханова проти Скорика! Гена ти наш мер! Сподіваюся» Довіряй справам " створять коаліцію з СН і ЄС.

"Такий союз" вужа з їжаком» вилізе боком для обох учасників. Електорат "ЄС" швидше за все вибори проігнорує і голосувати не піде взагалі, а ось електорату Труханова Петро Олексійович Порошенко аж ніяк не близький і подібні кульбіти можуть обійтися чинному Одеському меру занадто дорого. Однак якщо метається в спробі утримати вислизаючу перемогу Труханова ще можна зрозуміти, то навіщо мараться в сумнівному Союзі одеським правим – абсолютно незрозуміло. Якщо мова, звичайно, не йде про старі «обязи», які тепер просто треба відпрацьовувати», - резюмував Курпас.