День рятувальника України 2018

День рятувальника України відзначається щорічно 17 вересня. Це професійне свято всіх працівників Міністерства надзвичайних ситуацій України було створено, щоб вшанувати їх, показати, наскільки вони важливі для нашої країни і віддати данину поваги.

Встановлений Указ президент України № 830/2008 від 12 вересня 2008 року свідчить, що свято встановлюється, «враховуючи значний внесок працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони та інших спеціальних формувань, а також громадян у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров'я людей».

працівники ДСНС

Ікона Божої Матері 2018

В цей понеділок православний світ відзначає свято ікони Божої Матері, іменованої «Неопалима Купина». Згідно з переказами, у вигляді тернового куща, що горить, але не згорає Мойсею явився Бог, щоб закликати пророка вивести народ Ізраїля з Єгипту. У християнстві Неопалима Купина стала прообразом Богоматері, що символізує непорочне зачаття Діви Марії.

Наші предки вважали Неопалимую Купину захисницею від пожежі і блискавки. Відповідну молитву виголошували у цей день. Крім того, існував звичай у разі пожежі обходити довкола палаючого будинку з іконою Богородиці Неопалимої Купини.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Неопалима Купина

День Захарії і Єлизавети 2018

Це церковне свято теж відзначається 17 вересня. У православному календарі це день пам'яті пророка Захарії і святої Єлизавети. Даному подружжю вже в похилому віці було дано стати батьками людини, яка хрестила Ісуса Христа – Іоанна Предтечі.

Традиційно на Захарію і Єлизавету в народі обмітають весь будинок березовим віником. Вважається, що такий обряд захистить оселю від нечистої сили до весняної пори. Також наші предки вірили, що дуже корисно попаритися в лазні для додання організму сил і здоров'я на цілий рік.

Захарія і Єлизавета

Зазначимо, що за легендою, саме свята Єлизавета передбачила Марії народження сина. Тому з давніх пір це народне свято славиться як один із найбільш сприятливих днів для ворожіння на кохання, долю та судженого.