День святого Миколая – це особливе свято, яке супроводжує дивовижна атмосфера торжества. І не дивно, що в такий день багато хто дійсно вірить, що, якщо загадати бажання, воно неодмінно здійсниться.

Цілком імовірно, що ви можете порахувати це дурним, але з іншого боку ви ж нічого не втрачаєте і спробувати вам ніхто не забороняє. Тому зараз ми напишемо для вас, як правильно загадати бажання на День святого Миколая.

Але спочатку давайте дізнаємося, чому ж все-таки вважається, що святий Миколай може виконати бажання, не просто ж так це придумали.

Подарунки на День святого Миколая
Подарунки на День святого Миколая

Микола Чудотворець

Саме так називають святого Миколая. Адже і не просто так, адже вважається, що за своє життя він створив далеко не одне чудо. І найцікавіше, що святий Миколай адже дійсно існував.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Але зараз це не так важливо, адже ми говоримо радше про повір'я, ніж про реальность.

У день Святого Миколи Угодника люди вірять в чудеса, які відбуваються за їх молитвам. Також Миколая шанували як помічника моряків і мандрівників, торговців, дітей і людей, яких несправедливо засудили.

Як правильно загадати бажання в день святого Миколая

Люди здавна вірять, що бажання, яке ви загадає в ніч з 18 на 19-е грудня обов'язково збудеться. Головне – це щиро вірити і бажати. Тоді святий Миколай точно постарається виконати його.

Святий Миколай
Святий Миколай

Але не все так просто, крім цього існує спеціальний обряд, який допоможе у виконанні бажань.

Щоб виконати його, вам знадобиться 40 церковних свічок та ікона святого Миколая. Коли у вас все це буде, потрібно розставити свічки навколо ікони і запалити їх всі. І поки вони будуть горіти, потрібно щиро просити Миколи Чудотворця про бажане. Схоже це досить непросто, але ж заповітне бажання того варто.

Думати про те, чого ви бажаєте потрібно весь час, поки не догорить остання свічка, інакше бажання не здійсниться.

Тепер ви знаєте, як можна загадати бажання на День святого Миколая. Сподіваємося, це допоможе вам.