Святкування Різдва припадає на зимові Святки, які відзначаються з передодня Різдва і до Водохреща. У народі вважалося, що в цей час нечисть може трохи погуляти і побешкетувати, саме тому в святочні дні були різного роду забави, в тому числі і ворожіння.

Ворожіння на сірниках

Для цього ворожіння необхідно заздалегідь підготувати сірникову коробку і кілька сірників.

З боків коробка встановлюються по сірнику: одна – це ворожка дівчина, інша – чоловік, який їй подобається. Сірники підпалюємо і чекаємо, поки вони повністю догорять. Якщо головки звернені один до одного – значить хлопець і дівчина будуть разом.

Ворожіння на характер нареченого і заміжжя

В миску або блюдечко складаються різні предмети, які дівчата по черзі повинні витягувати не дивлячись. Головна умова – предмети повинні чітко відображати рису характеру або якість життя.

Популярні новини зараз
Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше "Не будь слабаком...": батько найняв повію для 13-річного сина, хлопчик знайшов вихід Пенсіонерам готують підвищення пенсій: більше нагадує подачку, ніж допомогу Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Наприклад, цукор – солодке життя, хороший поступливий характер жениха, обручка – заміжжя, чарка – веселе життя, золота обручка – багатство.

Ворожіння на Різдво вдома на обручці

Треба прив'язати до обручки нитку, довжиною від долоні до ліктя. Взяти за вільний кінець, щоб обручка вільно висіла і задавати питання, наприклад: "Чи буду я багата? Чи куплю я машину". Приклади відповідей: паралельно тулубу гойдається – ні; перпендикулярно – так; стоїть на місці – не визначено.

Ворожіння на Різдво на голках

Треба взяти товсту свічку і дві швейні голки, вушко кожної з них натерти воском. Також знадобиться склянка з чистою водою. Потрібно загасити світло в будинку, запалити свічку і поставити перед собою у склянку води. Взяти голки пальцями вістрям вниз і одночасно опустити їх у склянку. Поспостерігати за тим, яке положення зайняли голки.

Якщо голки швидко пішли на дно, то в цьому році виповниться твоє заповітне бажання. Якщо з'єдналися – буде весілля. Опустилися на дно один навпроти одного – ти знайдеш кохання. Вістрям один до одного – буде суперниця. Розійшлися на дні – чекай на розлуку. Вколола палець – чекай на зізнання в коханні.