Щороку мода на імена змінюється. У 2018 серед чоловічих імен були більше в моді Яків та Матвій, Тимур та Дамір. У цій статті ми детально розповімо про те, що значить ім'я Максим. Ви дізнаєтеся всі дати святкування іменин. І зрозумієте, яку дитину варто називати цим ім'ям незалежно від віянь моди.

Історія дня ангела для православних

День ангела - дата, коли варто вітати володарів певного імені. Вибір імені для дитини має велике значення. Раніше християни надавали цьому питанню великого значення. У минулому християнські іменини були більш значущим святом, ніж дні народження, яким взагалі ніякої уваги не приділялося.

Духовне народження, були впевнені християни, набагато важливіше за тілесне. У Київській Русі святкувати іменини почали з давніх часів - ще з XVII століття. Саме православний церковний календар допомагав батькам у виборі імені дитини. Раніше імена для дітей в Україні вибиралися виключно за православним церковним календарем.

Листівка з Днем ангела Максима
Листівка з Днем ангела Максима

Після таїнства хрещення святий, на честь якого названо дитину, є покровителем йому. Дорослій людині в день свого ангела варто ходити до храму. Бажано відвідати церкву з 8 ранку, відстояти службу. Після чого сповідатися та причаститися.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ангели - служителі любові, миру та добра. Вважається, що вони дуже радіють покаянню. Церковне покаяння допоможе очистити грішну душу. Після цього для ангела-хранителя буде відкрито шлях до душі та серця людини. Він намагатиметься наповнити її духовністю. Ангел-охоронець обов'язково сприятиме в усіх добрих починаннях.

Але що ж означає ім'я Максим? Якою буде подальша доля та життя дитини, якщо її назвати цим ім'ям? Спробуємо розібратися.

Значення імені Максим

Ім'я дитини привносить у його характер певні риси. Так, Максим означає в перекладі із латинської «найбільший, максимум». Росте він відкритою та доброзичливою людиною, готовою прийти іншим на допомогу в потрібну хвилину.

У дитинстві Максим поводиться добре. Він - старанний учень, слухняна, тиха та спокійна дитина. Батькам клопоту практично не доставляє. До свого вчителя Максими прихильні. І з однолітками дружні. Вони досить добре вчаться навіть без допомоги дорослих, самостійно освоюючи науку.

Найчастіше дитина з ім'ям Максим - великий молодець. У нього досить багата уява і багато різних творчих захоплень. Якщо він чимось захопиться, то серйозно і надовго. Щоправда, часом людям із цим ім'ям не вистачає сили волі та наполегливості. А ще часто можуть терзати сумніви. І він довгий час коливатиметься в прийнятті певного рішення.

У дорослому житті Максим - великий романтик. Його жінці дуже сильно пощастить, адже вона не буде обділена увагою. Невиправний романтик буде таким і в шлюбі: уважним батьком, турботливим, вірним і люблячим чоловіком.

На роботі Максим ніколи не стане кар'єристом. Для нього головне - професія, яка буде приносити йому максимум задоволення і достатній рівень доходу. Стоунки із колегами завжди складаються добре.

За християнською традицією іменини - це день пам'яті святого, ім'ям якого назвали людину. Але як же дізнатися день своїх іменин, якщо святому Максиму відповідає кілька дат?

Дати святкування дня ангела Максима

Усе не так складно, як може здатися на перший погляд. Ми зараз вам допоможемо та підкажемо, як розібратися в тому, якого числа Максиму потрібно відзначати день іменин. З усіх наведених нижче дат кожному Максиму варто вибрати тільки один день ангела, який потім завжди відзначати і святкувати.

Православні свята включають кілька дат дня Максима. Зимові іменини припадають у січні на 26, 29 і 31 число. Взимку ще відзначаються 3 і 19 лютого. Замикає зимове коло місяць грудень. Останніми в році відзначають свої іменини ті Максими, які народилися в грудні: 5 або 19 числа.

Вибирати дату святкування потрібно в залежності від дня народження. Можливо, дата збігається? Тоді взагалі чудово! Якщо ні, вибирайте найближчу - відразу після дати народження.

Листівка з Днем ангела Максима
Листівка з Днем ангела Максима

Навесні у Максимів є 7 днів ангела: 4, 19 березня; 2, 23 квітня і 11, 13, 27 травня. "Літні" Максими повинні орієнтуватися на три дати. Для червня та липня вони відсутні. Лише в останньому літньому місяці їх три: це 12, 24 і 26 серпня. Набагато більше «осінніх» Максимів. У вересні: 2, 18 і 28. У жовтні: 8 і 22. У останній осінній місяць: 5, 10, 12 і 24 листопада.

Святий, який шанується в цей день, стане протегувати Максиму і оберігати його. Виберіть основну дату. А інші числа вважаються малими іменинами. Ще зверніть увагу на те, що є православні церковні свята.

26 січня Україна відзначає день преподобного Максима Афонського. 19 березня - день преподобного мученика Максима. А 19 грудня, крім святителя Миколи Чудотворця, прийнято відзначати день київського митрополита святителя Максима.

Крім усього іншого, не забувайте привітати знайомих Максимів із днем ангела. Ви можете піднести імениннику подарунок або привітати у віршах чи прозі. Виберіть привітання, яке, як вам здається, найкраще підходить.

Гарні привітання з іменинами: картинки, листівки, вірші, проза

Чому б не привітати іменинника українською мовою? Гарна листівка може доповнити щирі побажання:

З іменинами, Максиме! Нехай у твоєму житті, як і в твоєму імені, все буде по максимуму! Найкращих тобі досягнень та втілення мрій! Домагайся успіхів усюди! І нехай у цьому тобі завжди допомагає ангел-охоронець!

Листівка з Днем ангела Максима
Листівка з Днем ангела Максима

Максиме, зі святом тебе привітаю

Та від щирого серця тобі побажаю:

Будь щастям осліпленим

І завжди усміхненим!

Хай ангел тебе оберігає

Та від негод завжди застерігає!

Максиме, вітаю тебе зі святом! Май гарну мету в житті! Бажаю, щоб для досягнення бажаного в тебе не було перешкод! Міцного здоров'я, щасливої душі та великого серця! Нехай у тебе все виходить якнайкраще!

Для директора Максима оберіть що-небудь із нижче наведених варіантів українською мовою:

Максиме …, Ви – щира та благородна людина. Нехай Ваша щирість та велич передається іншим взнаки. Вражайте нас і далі своєю екстравагантністю, легкістю сприйняття світу, амбітністю та цілеспрямованістю! Оберігайте ці якості, як цінності! Нехай Вам щастить! Добра, успіху та душевного комфорту!

Бажаєм Вам ми в іменини

Здоров'я, радості, достатку,

Щоб це у Вас було щоднини

І все в житті щоб було гладко!

Шукаєте прикольні побажання? Тоді візьміть на замітку наступні:

Листівка з Днем ангела Максима
Листівка з Днем ангела Максима

Ми побажаєм без нахабства

Мати добреє начальство,

Нема в словах наших лукавства:

Хай буде прибутковим господарство!

Прикольна картинка в доповненні зі смішним довгим віршем українською мовою порадує іменинника та підніме його настрій:

Відпочивай, Максиме, не за бюджетом!

Сьогодні буду я поетом і побажаю від душі

Їсти ікру, а не галети, насолоджуючись банкетом!

Жінки хай будуть небайдужі, шампанське, суші –

Гарний стіл фуршетом. Порадуй всіх ти своїм злетом!

Хай у кишені буде густо – цвітуть лимони і капуста,

І посміхайся на весь рот – хай любить тебе весь народ!

Якщо Максим - людина з почуттям гумора, йому сподобаються привітання-приколи зі смішною листівкою:

Листівка з Днем ангела Максима
Листівка з Днем ангела Максима

Даруй посмішки й любов,

Нехай гаряча грає кров!

Святкуй, Максиме, на весь світ,

Нехай буяє навколо тебе цвіт!

У житті дій, як банкір,

А в ліжку, як факір!

Їж фрукти, пий вино,

Нехай все буде, як у кіно!

Хай тобі, Максиме, все легко дається,

Допомагають ангел і сам Бог,

І серце від радості сміється!

Іди упевнено до перемог

Із настроєм хорошим!

Уранці встань, тепло даруй,

Не вішай носа, не сумуй,

Лиш посмішки усім даруй!

Пам'ятайте, що іменини - особливий день духовного народження. Вікові звички сьогодні повернути, звичайно, важко. Але не варто перебувати в забутті. Небесні покровителі оберігають і дарують гарну долю. Тож влаштуйте святкову вечерю, зберіть друзів! Іменинникам дарують іменний пиріг тільки з найщирішими побажаннями добра та щастя!