25 травня в кінотеатрі «Київ» відбулась офіційна церемонія відкриття 48-го Міжнародного кінофестивалю «Молодість». Вкотре меценатом кінодійства стала відома благодійниця, бізнес-вумен Людмила Русаліна. «Моє глибоке переконання, що підтримувати молоді таланти та давати їм шанс проявити себе, це одне з ключових завдань соціально-відповідального бізнесу» - говорить вона.

Людмила Русаліна
Людмила Русаліна

Фільмом-відкриттям фестивалю стала картина режисера і продюсера Біллі Вайлдера «Дехто любить гаряченьке»/Some Like It Hot (також відома під назвою «У джазі тільки дівчата»). Класичний голлівудський фільм за участі Мерилін Монро, Тоні Кертіса та Джека Леммона цього року відзначає своє 60-річчя. Американський кіноінститут назвав картину найкращою комедією всіх часів, а пісні, що увійшли до саундтреку, стали хітами.

Спеціальним гостем святкової церемонії відкриття став Пітер Ґрінвей. Режисеру було вручено «Скіфського оленя» за внесок у світове кіномистецтво.

Окрім трьох конкурсних програм в межах фестивалю будуть покази позаконкурсної програми: фестиваль фестивалів (фільми, що відзначилися на провідних світових кінофестивалях), українські прем'єри та інші.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Володар гран-прі «Молодості» отримає 10 тисяч доларів і статуетку «Скіфського оленя».

Фестиваль триватиме до 2 червня.