Сексизм - це, звичайно, не кримінальна справа, але дуже неприємна. І як це б не виглядало дивним, але дівчатам у 21 столітті все ще доводиться доводити, що вони гідні поваги і рівного ставлення.

Однак, сексисти не ходять з написом на чолі "Обережно: сексист!" і навряд чи закричать на побаченні: "У жінок не повинно бути прав!". Тому, щоб розпізнати їх, потрібно придивитися до деяких дрібних деталей.

І якщо ви помітите хоч якусь ознаку з перерахованих нижче, радимо вам гарненько подумати, чи варто продовжувати стосунки з цією людиною.

5 ознак того, що твій хлопець сексист

Він не вміє слухати тебе

Тому що ти часто говориш щось абсолютно неважливе, в той час як він промовляє слова, які потрібно стенографувати. Якщо він вважає, що перебивати тебе і насміхатися над твоїми словами це норма - він сексист. Або ідіот.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Він не поважає тебе / маму / дівчат своїх друзів / кішок / будь-яких представниць жіночої статі

Ну по-перше, всі вони дурні. А по-друге, за що взагалі їх поважати? Вони що, Ілон Маск або Стівен Хокінг? Чи то друг Сашко, з яким він товаришував з першого класу. Сашко, правда не отримав ніякої освіти, живе на пенсію батьків і грає в доту, але Сашко ж мужик!

Загалом, якщо у нього є претензії до всіх жінок, які його оточують, а до чоловіків таких претензій немає - він сексист.

Він вважає, що всі жінки продажні і нерозбірливі в зв'язках (крім тебе, ти нормальна, заспокійся)

Якщо будь-який успіх жінки він виправдовує тим, що вона з ким-небудь переспала або вийшла за кого-небудь заміж - він сексист.

Йому властиво вважати, що "жінка повинна .."

Якщо він не упускає можливості нагадати тобі про те, що ти повинна вміти шити, співати у відповідь на солов'їні трелі і готувати, як Джеймі Олівер, тільки тому, що ти жінка і "вас цього вчили" - він сексист.

Він часто виділяє тебе на тлі інших жінок

І це було б дуже добре, якби не було так погано. Якщо ти "найрозумніша з усіх жінок", то де в цьому рейтингу лауреати Нобелівської премії, жінки, які літають в космос, інженери, комп'ютерні фахівці і взагалі ще мільйон жінок? На якому, на його думку, рівні розвитку перебуває жіноча половина населення планети, якщо ти - краща за всіх?

По суті, сексизм твого хлопця може не діставати тебе ще дуже довгий час, але коли в його Сторіс з Інстаграма почнуть з'являтися жахливі мемасіки про приниження жінок, а в твоєму житті перші дзвіночки неповаги - не говори, що ми не били на сполох.