Напередодні Гелловіна хочеться розбавити сірі будні магією. Нам вдалося відшукати спосіб привнести трохи чарівництва в повсякденне життя. Пропонуємо повторити рецепт десерту зі світу "Гаррі Поттера", який так любив готувати Гегрід.

До речі, кекси, якими велетень-лісничий пригощав маленьких чародіїв у своїй хатинці назвали "кам'яними" не через жорсткість, а через зовнішній вигляд, тому що вони нагадують уламки скель.

Кам'яні кекси від Гегріда

Складові:

вершкове масло — 100 грам;

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

вівсяні пластівці — 2 склянки;

цукор — 5 столових ложок;

пшеничне борошно — 4 столові ложки;

сухофрукти (подрібнені) — 1 склянка;

горіхи (будь-які) — 1 склянка;

яйце (куряче) — 3 штуки.

Покрокове приготування

Розтопіть на сковороді 100 грамів вершкового масла, додайте туди дві склянки вівсяних пластівців і обсмажте їх до золотистого стану.

Отриману масу перекладіть в миску, додавши чотири столові ложки борошна, п'ять столових ложок цукру, склянку подрібнених сухофруктів (будь-яких) і склянку подрібнених горіхів (будь-яких).

Три збитих яйця влийте в вівсяну масу і залиште суміш на 15 хвилин.

На вистелений папером для випічки деко ложкою або мокрими руками викладіть тісто і поставте печиво в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Нагадаємо, три секрети, як вибрати ідеальну шаурму.

Як повідомляв портал Знай.uа, ведуча Ревізора поділилася з українками унікальним рецептом.

Також портал Знай.uа писав, як приготувати оригінальний рецепт для Гелловіна.