В цьому місяці багато людей вже починають замочувати насіння, садити розсаду та й просто доглядають за рослинами. Але сама посадка насіння дуже важлива для майбутньої рослини, так як вона визначає, яким воно буде: сильним або слабким, буде хворіти або мати міцні здорові листя, дасть хороший урожай чи бідний. І часто на рослини впливає положення місяця. Тому створюються спеціальні посівні календарі городників на різні місяці. У цьому, хоча зима і тепла, більшість буде тільки висаджувати розсаду або доглядати за тепличними рослинами. Про всі нюанси, що і коли потрібно робити, розповімо в нашому посівному календарі.

З 1 по 8 лютого Місяць буде зростаючим. У перші два дні бажано сіяти салат або капусту. Але тільки ті, які ви будете вирощувати вдома або в теплиці взимку. З 3 по 5 лютого найкраще зайнятися видаленням пагонів, а також поборотися з шкідниками або провести профілактику від хвороб і грибків. Якщо ви в основному вирощуєте кімнатні рослини, 6 і 7 лютого їх найкраще пересаджувати. Також в цей час відмінно буде посіяти овочі, які потім будуть рости в зимовій теплиці.

Посівний календар, фото: dacha.help
Посівний календар, фото: dacha.help

9 лютого буде повний місяць, тому взагалі не бажано займатися рослинами в цей день і за день до нього.

З 10 по 22 лютого буде вже спадаючий місяць. 10-11 числа потрібно сіяти і пересаджувати тільки кімнатні рослини, а також слід розпушити грунт, додати добрив і поборотися з різними жуками. 12-14 лютого займіться посівом різної зелені, а з квітів найкраще підійдуть цибулинні. Хороші дні для обрізки, поливання і підгодівлі. З 15-го по 17-е можна тільки рихлити ґрунт і позбавлятися від наземних шкідників. А ось з 18 по 20 лютого можна ще й сіяти, а також протравити ґрунтових жуків і личинок. 21-23 лютого не можна нічого пересаджувати або садити.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

З 24 лютого Місяць починає зростати. 24-25 лютого – відповідні дні для того, щоб посадити листові овочі, а з 25 по 26-е тільки краще готувати ґрунт, прополювати рослини і мульчувати. В останні дні місяця – 28 і 29 лютого ідеально підійдуть для салату і капусти, які не будуть рости у відкритому грунті, а тільки вдома або в теплиці.

Як повідомляв Знай.ua у лютому в життя українців багато в чому зміниться – від погоди, до тарифів.

Також Знай.ua писав, в Україні з'явиться популярний лоукост, подорожі стануть набагато дешевші.

Нагадаємо, Aliexpress зупинив поставки товарів з Китаю через смертельний коронавірус.