Буряк – один з самих смачних і корисних овочів. З неї можна приготувати найрізноманітніші як гарячі, так і холодні страви, від яких ваші близькі прийдуть в захват.

Карпаччо з буряка і яблук

Інгредієнти:

  • 3 відварених буряків
  • 3 солодких яблука
  • 75 г ядер волоських горіхів
  • 1 лимона
  • 1 їдальня ложка масла волоського горіха
  • перець

Приготування:
Вичавити лимонний сік. Очистіть і наріжте буряк на дуже тонкі скибочки. Викладіть їх круглим каскадом на шість порційних тарілок. Вимийте і ретельно висушіть яблука. Розріжте їх на четвертинки і видалити насіння. Наріжте вздовж тонкими скибочками, збризніть лимонним соком. Поперчіть. Яблуко викладіть зверху на буряк, теж каскадом. Збризніть горіховим маслом. Волоські горіхи подрібніть і посипте карпаччо. Можна подавати до столу.

Буряк, фото: Pixabay
Буряк, фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Рисовий салат з буряком і тунцем

Цей салат чудово підійде для тих, хто старанно стежить за фігурою, оскільки він містить малу кількість калорій (196 на 1 порцію). Регулярне вживання його в їжу сприяє схудненню.
Склад:

  • 150 г рису
  • 1 відварена буряк
  • 1 банка тунця у власному соку (160 г)
  • 2 червоних цибулини

Для заправки:

  • 3 столових ложки оливкової олії
  • 1 столова ложка бальзамічного оцту
  • сіль і перець

Приготування:
Відваріть рис і остудіть. Наріжте буряк-кубиками. Покришіть червоний лук. Злийте тунця і розімніть його виделкою. У мисці змішайте всі інгредієнти салату. Окремо змішайте всі інгредієнти для заправки. Полийте нею салат і добре перемішайте.
Зберігайте в холодильнику до подачі на стіл.

Салат з сиру, яєць і буряка

  • Цибуля зелена (можна будь-яку зелень (у мене кріп)
  • Часник — 2 зуб.
  • Сир твердий — 200 г
  • Яйце куряче (відварне) — 2 шт.
  • Буряк (запечена або відварна) — 1 шт.
  • Сіль
  • Перець чорний
  • Майонез

Буряк помити, обсушити, загорнути у фольгу і запекти в духовці при температурі 180-200 гр., приблизно 1 годину (якщо протикається буряк виделкою або зубочисткою - значить, готово). Можна, звичайно, і відварити, але запечена смачніше.

Сир і буряк натерти на крупній тертці, яйця порізати кубиками, додати видавлений часник, сіль, перець, заправити майонезом, перемішати, посипати зеленню.

Буряк, фото: Pixabay
Буряк, фото: Pixabay

Буряк по-корейськи

Інгредієнти

Буряк - 450 грам;

Часник - 1 зубчик;

Сіль - за смаком;

Цукор - 1 ч. л.;

Оцет яблучний - 2 ст. л;

Кунжут - 1 ч. л.

Заправка:

Масло рослинне - 3 ст. л;

Коріандр - 0.5 ч. л;

Перець червоний мелений - 0.25 ч. л;

Часник - 1 зубчик

Перець гострий - 0.5 шт;

Перець чорний мелений - 0.25 ч. л.

Пропоную більш м'який спосіб приготування буряка, який мені дуже сподобався. У цьому випадку буряк потрібно трохи відварити 10-15 хвилин достатньо. У мене був великий коренеплід, тому 15 хвилин, якщо ж буряк дрібна, то слід зменшити. Злити киплячу воду і відразу ж підставити каструлю під проточну холодну воду. Залишити буряк в крижаній воді на 10 хвилин.

Потім буряк очистити і нарізати дрібною соломкою. Додати цукор, сіль і оцет, зубчик часнику видавити, все перемішати і залишити.

У сковороді розігріти масло і швидко обсмажити часник , перець і коріандр протягом 5 секунд.

Відразу ж залити буряк гарячим, запашним маслом і знову добре перемішати. Масло з сковороди гарненько промакнуть буряком, ніби стираючи ганчіркою, це обов'язкова умова салату. Так завжди роблять корейці, щоб не пропало ні краплі. Скласти салат в контейнер і дати настоятися кілька годин. Перед подачею можна посипати салат кунжутом.

Салат з буряка і картоплі по-фінськи

  • Буряк — 500 г
  • Картопля — 250 г
  • Часник — 2-3 зуб.
  • Майонез (Беремо легкий. Це не моя дієт. примха, просто так треба за рецептом. Мабуть, несе цей момент якусь смакову навантаження) — 5-6 ст. л.
  • Гірчиця — 2-3 ч. л.
  • Цукрова пудра — 1 ч. л.
  • Спеції (сіль і чорний перець) — за смаком

Відварити буряк і картопля. Головне, щоб буряків було в два рази більше, ніж картоплі. Буряк і картоплю натерти на крупній тертці, перемішати, додати часник. Зробити соус із майонезу, гірчиці і цукрової пудри.

Додати майонезно-гірчичну заправку в салат і перемішати і тільки після цього вже приправити за смаком сіллю і перцем.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 6 рецептів драніков, від яких складно відірватися.

Як повідомляв Знай. ua, як швидко і економно приготувати гору цукерок.

Також Знай. ua писав, як приготувати Єгипетський торт так, щоб просили ще.