Люди, які вирощують огірки, часто стикаються з тим, що листя рослин жовтіє. Ця проблема може звести нанівець усі ваші старання і знищити урожай, залишивши вас без консервації і навіть додатку для салату. Однак навіть з такою напастю можна впоратися.

Знай.ua на основі матеріалу "Дневник дачника" наводить приклади народних рецептів, завдяки яким листочки ваших огірочків будуть тільки зеленими.

Коли огірки вже дали 3-4 листочки потрібно: у воду додати 30 крапель йода, 20 г господарського мила і 1 літр молока. Обприскуйте цим розчином кожні 10 днів.

Огірки, фото: Pixabay
Огірки, фото: Pixabay

Залиште хлібину у відрі води, зранку розімніть хліб і додайте маленьку пляшечку йоду. Цим розчином можна користуватись двічі на тиждень.

Популярні новини зараз

Українці знайшли "діру" в тарифах на газ і воду перед опалювальним сезоном: звідки беруться "зайві" відсотки

Львівський бізнесмен намагається завоювати "Холостячку" Злату Огневич і закохав у себе українок: "Погляд альфа-самця"

Вікторія Булітко з Дизель шоу описала своє життя без камер: дівич-вечори і помідори

Сина легенди "Танців з зірками" Ілони Гвоздьової не захотіли лікувати без грошей: швидка їхала півтори години

Показати ще

Візьміть 2 літри сироватки на відро води, туди ж 150 г цукру. Цей розчин допоможе повернути зав'язь на ваших огірках.

Перегляньте вашу систему поливу огірків, можливо їм банально не вистачає води.

Візьміть 0,7 л банку лушпиння від цибулі, висипте у відро (на 10 літрів). Доведіть до закипання і дайте настоятись 12-14 годин. Після цього процідіть суміш, шелуху відіжміть і знову дайте настоятись. Отриману настоянку розводьте 2 літра на 8 літрів води. Окрім обприскування листків, полийте і ґрунт.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Моментальне зростання розсади огірків – як найкраще удобрювати найсмачніший овоч літа.

Як повідомляв портал Знай.ua, Моментальне зростання розсади огірків – як найкраще удобрювати найсмачніший овоч літа.

Також Знай.ua писав, що До картоплі, м'яса та салатів - рецепт приготування малосольних огірків по-абхазьки.