Вчені сподіваються розкрити одну з багатьох таємниць космосу, аналізуючи швидкі радіосплески. Ніколи не було повністю пояснено, як виникають попередні сигнали.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Швидкий радіосплеск, або FRB, посилає часті, повторювані викиди енергії, що призвело до питань про те, що саме вони собою являють і як їх можна використовувати для розуміння Всесвіту.

Вперше виявлені в 2007 році, швидкі радіосплески являють собою дуже інтенсивні, дуже короткі викиди енергії, що приходять до нас з глибокого космосу.

Наявність великої кількості прикладів, з яких можна було зробити висновки, наблизило дослідників до розуміння того, звідки вони взялися, незважаючи на те, що їх походження залишається загадкою.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Всесвіт: скрін з відео
Всесвіт: скрін з відео

Пояснення варіювалися від чорних дір до інопланетних технологій, але найбільш імовірним кандидатом став магнетар, тип нейтронної зірки.

Недавні дослідження також показали, що існують різні види FRB, і нещодавно виявлений об'єкт ще більше посилює цей аргумент.

Дослідники задалися питанням, чи можуть ті, хто повторює свої сигнали таким чином, принципово відрізнятись від інших.

Після 15 років і численних прикладів, таємниця вибухів залишається захоплюючою і невідомою для астрономів, але додаткові дослідження FRB, в тому числі недавно виявленого, можуть розкрити цю таємницю.

Вчені хочуть краще зрозуміти, наприклад, чим відрізняються повторювані і неповторювані FRB, і чи можуть вони виходити з джерел різного віку або абсолютно різних речей.

Радіосплеск: скрін з DailyStar
Радіосплеск: скрін з DailyStar

Про результати повідомляється в статті "Повторюваний швидкий радіосплеск, пов'язаний з постійним джерелом радіовипромінювання", яка була опублікована в журналі Nature .

Новому FRB було присвоєно номер 20190520b, а його батьківська галактика-J160204.31-111718. 5.

Нагадавши, у мережі показали саму чітку фотографію НЛО за всі часи.

Як раніше повідомляв портал "Знай", Документи Пентагону про НЛО вражають свідомість.