Вчені знайшли унікальний спосіб виживання людей, якщо ми раптово втратимо здатність дихати ротом і носом, провівши тести на свинях і мишах.

Дану публікацію розмістили на порталі «DailyStar»

Згідно з новим звітом в журналі Clinical and Translational Resource and Technology Insights, група вчених провела серію експериментів на свинях і мишах, заснованих на повільному метаболізмі черепах.

Це включало очищення кишечника тварин, щоб витончити слизову оболонку, тим самим зменшивши бар'єр для кровотоку. Потім їх помістили в кімнату з нестачею кисню.

Вважається, що через те, що черепахи мають такі підкладки, вони можуть дихати через попу і здатні вижити взимку.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Вчені вважають, що незабаром ви зможете вижити, не дихаючи носом і ротом..
Вчені вважають, що незабаром ви зможете вижити, не дихаючи носом і ротом..

Згідно зі звітом, в якому не вказано, звідки прибула група вчених: "Контрольні тварини, позбавлені дихання і не отримували вентиляції кишечника, померли приблизно через 11 хвилин. Тварини, які отримували вентиляцію кишечника без його очищення, виживали майже в два рази довше, близько 18 хвилин, що вказує на деяке поглинання кисню. Нарешті, 75% тих тварин, які були очищені і отримали кисень під тиском в пряму кишку, вижили протягом години, загальної тривалості експерименту. Схоже, це доводить, що миші та свині здатні до кишкового дихання при правильних умовах".

Згідно з їхніми висновками, тепер вони вважають, що інші ссавці, такі як ми, прості смертні, також можуть вижити, дихаючи через попи.

Простий внутрішній скраб може допомогти вам засвоювати більше кисню, але не намагайтеся робити це
Простий внутрішній скраб може допомогти вам засвоювати більше кисню, але не намагайтеся робити це

Але перш ніж ви підете і почистіть свій кишечник — будь ласка, не намагайтеся це зробити — вони шукають менш небезпечні способи досягнення аналогічних результатів, наприклад, з допомогою рідин, багатих киснем, таких як перфторвуглероди.

Ніяких випробувань на людях ще не проводилося, і поки неясно, чи є які-небудь плани зробити це.

Також не уточнюється, в якій ситуації цей новонабутий навик може бути корисний людям.