Британці, які прямують поплавати на деяких пляжах в Уельсі та Корнуоллі, купалися в оточенні приголомшливих інопланетних медуз.

Цю новину розмістили на порталі «DailyStar»

Ділянка узбережжя Уельсу стала домом для дивних медуз-компасів, які залишають щупальця на своїй здобичі, щоб продовжувати її жалити.

Їхні укуси теж неприємні, тому всім, хто мріє викупатися в Уельсі і на південному заході Англії, настійно рекомендується помилуватися потойбічними морськими тваринами з безпечної відстані.

Медузи названі на честь їхнього зовнішнього вигляду, схожого на компас
Медузи названі на честь їхнього зовнішнього вигляду, схожого на компас

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Любителі пляжного відпочинку в Ньюпорті, Пембрукшир, були приголомшені яскравими помаранчевими та коричневими мітками істот, змусивши багатьох запитати себе.

Майже 12 дюймів у діаметрі, жахлива медуза-компас настільки велика, що здатна поласувати дрібною рибою, крабами та навіть іншими медузами.

Дивовижні фотографії медузи були опубліковані в Інтернеті
Дивовижні фотографії медузи були опубліковані в Інтернеті

Медуза-компас, або Chrysaora hysoscella отримала свою назву через характерні коричневі мітки, які виглядають так само, як компас.

Жителі та фотографи в Уельсі та Західній країні звернулися до соціальних мереж, щоб поділитися своїми знімками цього виду, а також іншими, такими як місячне желе та скляні прес-пап'є.

Вони є звичайним явищем у водах Уельсу в період з травня до жовтня, коли температура моря вимірюється двозначними числами. До липня температура моря в Пембрукширі досягає 14°C, а у вересні досягає піку трохи вище 15°C.

Істоти володіють неприємним жалом
Істоти володіють неприємним жалом

Їх укус завдає удару і він трохи сильніший, ніж у багатьох більш м'яких видів медуз.

Після того, як вони щось вжалили, вони часто залишають щупальце позаду і можуть продовжувати жалити, використовуючи їх, навіть якщо вони не пов'язані зі своїм тілом.

Нагадаємо, у мережі розповіли, як позбудеться мух у квартирі за допомогою дешевої рослини.