Поїзди, що курсують шляхами «70C», наражаються на серйозний ризик «жахливого сходу з рейок», попереджає міністр транспорту Великобританії після .

Відповідну посаду оприлюднили на порталі «DailyStar»

Прогнози погоди у Великій Британії показують, що в країні стане спекотніше, а потім знову похолодає, оскільки в деяких регіонах ртуть, за прогнозами, досягне приголомшливої ​​позначки 43°C.

Міністр транспорту Грант Шаппс закликав людей «застосовувати здоровий глузд», пояснюючи, що на залізничних коліях буде відчуватися 70°C.

"Там, де ці сліди становлять 40 градусів у повітрі, на землі вони можуть бути 50, 60, 70 і більше", - сказав Шаппс. "Таким чином ви отримуєте серйозну небезпеку вигину рейок, чого ми не можемо допустити. Поїзди, які наїжджають ними, можуть сходити з рейок".

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

У своєму твіті національна метеорологічна служба Великобританії оголосила: «Попередньо це була найтепліша ніч за всю історію спостережень у Великій Британії. Температура місцями не опускалася нижче 25 градусів за Цельсієм, перевищивши попередній найвищий денний мінімум 23,9 градуса, зафіксований 3 серпня 1990 року».

Відділення швидкої та невідкладної допомоги у лікарнях по всій Великій Британії вже перебувають у стані кипіння, оскільки пацієнти страждають від наслідків жорстокої спеки.

В аеропорту Лутона панує хаос після того, як злітна смуга розплавилася
В аеропорту Лутона панує хаос після того, як злітна смуга розплавилася

Число загиблих від спеки серед молодих людей, на жаль, уже досягло десяти осіб — переважно внаслідок утоплення у незнайомих водах під час спроби охолонути.

Як і залізниці вікторіанської епохи, NHS не пристосовані для роботи в таких умовах, за словами Міріам Дікін, тимчасового заступника виконавчого директора NHS Providers.

Вона сказала: «Спекотні погодні періоди посилюють навантаження на NHS, збільшуючи попит на невідкладну допомогу та викликаючи збої у деяких запланованих заходах. Люди з хронічними захворюваннями, люди похилого віку і діти, як правило, наражаються на найбільший ризик. Маєток NHS не розрахований на екстремальні погодні умови. За останні 48 годин ми дізналися, що деяким фондам доводиться скорочувати кількість запланованих операцій, оскільки стає надто спекотно».

Після засідання Комітету з надзвичайних ситуацій Cobra міністр охорони здоров'я Стів Барклай додав, що у вівторок буде ще більшим сплеском викликів швидкої допомоги.

Навіть Аеропорт Лутона закрився через танення асфальту на злітно-посадковій смузі.