Виявлення дивного предмета, схожого на спагетті, на Марсі викликало спекуляції в Інтернеті: деякі кажуть, що він схожий на медузу, інші наполягають на тому, що це «заплутані навушники».

Цю інформацію оприлюднили на порталі «DailyStar»

Невідомий предмет був сфотографований марсоходом NASA Perseverance (12 липня) камерою робота для запобігання небезпеці. Як не дивно, коли через чотири дні робот повернувся на те ж місце, предмет зник.

Експерти вважають, що його, мабуть, здуло марсіанським вітром, спричиненим температурними перепадами на поверхні червоної планети.

Виявлення скрученої речовини викликало гарячі спекуляції в Інтернеті, причому деякі припускають, що вона виглядає так само, як «звичайна мотузка».

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Дивне зображення було отримано марсоходом NASA Perseverance на Марсі (Зображення: NASA)
Дивне зображення було отримано марсоходом NASA Perseverance на Марсі (Зображення: NASA)

Одна людина написала у Твіттері, що предмет схожий на «медузу», тоді як інші сказали, що це схоже на «заплутані навушники».

"Марс рамен", - прокоментував інший користувач, відзначивши його структуру, схожу на локшину.

Чиновники НАСА заявили, що непідтверджений об'єкт, ймовірно, є уламком марсоходу, коли він приземлився на Марсі.

"Ми обговорювали, звідки він узявся, але вважається, що це шматок шнура від парашута або посадкової системи, яка опускає робота на землю", - сказав представник лабораторії НАСА. "Ви повинні мати на увазі, що не підтверджено, що це те чи інше".

Марсіанське сміття (Зображення: NASA)
Марсіанське сміття (Зображення: NASA)

Минулого місяця шматок термоковдри, що, ймовірно, належить системі посадки Perseverance з ракетним двигуном, був помічений після того, як його віднесло вітром на милю від місця посадки марсохода.

NASA Perseverance було запущено 30 липня 2020 року та успішно приземлився на Марсі 18 лютого 2021 року.

Нагадаємо, що чоловік заявив, що його вкрали прибульці та ставили над ним досліди.