Вченим ще належить знайти певне пояснення незвичайної поведінки косаток. Вони нападають на судна та ламають їм пропелери.

Відповідну посаду розмістили на порталі «DailyStar»

Загадкові інциденти сталися недалеко від Португалії, Іспанії та Франції, і хоча ніхто не був поранений або вбитий під час будь-якого з нападів, наприкінці минулого місяця було пошкоджено моторошний напад на вітрильник.

Раніше цього місяця група косаток протаранила 11-метровий човен біля берегів Франції, коли 27-річна Естер Крісті Сторксон та його батько робили спробу навколосвітнього плавання.

Атака тривала 15 хвилин, при цьому до човна залишилася прикріплена лише чверть керма, який довелося ремонтувати на березі.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Потопаюче судно, фото: Perepichka News
Потопаюче судно, фото: Perepichka News

У зв'язку з інцидентами, зареєстрованими в різних регіонах Європи, Рено де Стефаніс, президент дослідницької групи в Іспанії, вважає, що за напади відповідальні більше однієї зграї косаток і що гігантські ссавці можуть імітувати поведінку, що нагадує людські чудасії.

Найбільш кумедно це було засвідчено 1987 року, коли косатки в Пьюджет-Саунд у Тихому океані почали носити мертвого лосося, як капелюхи.

Стаття в журналі Biological Conservation 17 років визначила, що одна самка косатки почала тенденцію, яка потім завоювала популярність.

Косатки: скрін з відео
Косатки: скрін з відео

Божевілля тривало близько шести тижнів, хоча кілька китів намагалися надихнути повернення малоймовірного модного аксесуара наступного літа.

Де Стефаніс припустив, що косаткам може подобатися відчуття руху води за допомогою пропелера, додавши, що коли він не обертається, «вони трохи засмучуються і тому ламають кермо».

Інші вчені вважають, що група молодих самців могла стати грайливою та цікавою щодо кермів, і вважають, що винні повинні перерости свою погану поведінку — трохи схожу на підлітків.

Як раніше повідомляв портал "Знай", косатки напали на велику білу акулу, щоб з'їсти її печінку.