RMS Titanic зіткнувся з айсбергом та затонув 15 квітня 1912 року. Понад 1500 людей загинули внаслідок жахливої ​​події.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «DailyStar»

Кадри затонулого судна як 8K, випущені у вівторок (30 серпня), є першими свого роду з того часу, як воно затонуло 110 років тому 1912 року.

Дослідницька компанія OceanGate Expeditions, яка організує для громадян експедиції на «Титанік» та інші глибоководні об'єкти по всьому світу, випустила кліп із «Титаніком», на кадрах якого видно корпус океанського лайнера.

Компанія заявила, що кадри демонструють деякі абсолютно нові функції та «незвичайні» деталі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Титанік: скрін з відео
Титанік: скрін з відео

Експерт з «Титаніку» і дайвер Рой Голден сказав, що відзнятий матеріал дозволив йому дізнатися про подробиці, яких він раніше не бачив на кораблі.

Він сказав: "Наприклад, я ніколи не бачив імені виробника якорів Noah Hingley & Sons Ltd на лівому якорі. Я вивчав уламки протягом десятиліть і зробив кілька занурень, і я не можу пригадати, щоб бачив якесь інше зображення, яке показує такий рівень деталізації".

Відео було розміщено на YouTube, і глядачі змогли побачити "відому носову частину, якір по лівому борту, корпус номер один, величезний якірний ланцюг, вантажний відсік номер один та масивні бронзові шпилі".

Титанік: скрін з відео
Титанік: скрін з відео

"За допомогою вчених відео також допоможе ідентифікувати види, які спостерігаються на Титаніці та навколо нього, а археологи зможуть детальніше задокументувати елементи уламків", - заявили в компанії.

Голден похвалив доступну нову технологію, яка була здатна виявляти нові деталі.

Як раніше повідомляв портал "Знай", глобальні посухи знаходять нацистські кораблі.