Оливкова олія - один з найпоширеніших інгредієнтів, який використовується для підсмажування їжі, запобігання її прилипанню до сковорідки, надає аромату та зменшує прилипання.

Але якщо ви, як і багато інших, часто тримаєте олію біля плити, є погані новини, повідомляє Daily Record.

На думку експертів компанії ZOE, що спеціалізується на здоров'ї кишківника, це насправді одне з найгірших місць для зберігання олії - співзасновники ZOE професор Тім Спектор і Джонатан Вулф поспілкувалися з Елізабет Бургер, яка продає високоякісну оливкову олію. Джонатан пояснив, що якщо ви хочете отримати максимум смаку та користі для здоров'я від високоякісної оливкової олії, ключовим моментом є те, як ви її зберігаєте, як ви її готуєте та як довго ви її споживаєте.

Оливкова олія. Фото: скрін youtube
Оливкова олія. Фото: скрін youtube

"З точки зору пляшки, найкращим є темне скло, і ви не повинні тримати її біля плити" - повідомила експертка.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Як зазначає видання, під впливом світла олія окислюється і її смак змінюється. На думку експертів, проблема зберігання олії біля плити полягає в тому, що олія не є стабільною через перепади температури.

"Ви хочете тримати його там, де температура постійна. Тож подалі від плити, подалі від вікна, де температура буде досить сильно коливатися" - зазначала експертка.

Віна також запропонувала інший варіант.

"Якщо ви можете зберегти її, ви завжди можете тримати її в шафі, можливо, там, де ви зберігаєте сіль, перець і таке інше" - зауважила експертка.

Нагадаємо, рецепт легендарного печіва "Горішок".

Куди там Рошену, рецепт смачних бананових цукерок- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, щоб не сушило потрібно 76 гривень, ціни на мінералки.