Ікра по-одеськи, без перебільшення, популярна у всьому світі, адже готується трохи незвично.

Але для неї потрібно взяти звичайні овочі і в результаті отримайте справжню смакоту.

Традиційно овочі для цієї ікри нарізали дерев'яним ножем, щоб овочі не вступали у кислотну реакцію із залізом. Але зараз все досить просто – варто взяти зручний ніж із товстим лезом. У кожної господині цей рецепт унікальний і має хитрощі, але є основний стандартний набір продуктів, необхідний для приготування цієї знаменитої ікри.

Отже, слід приготувати всі продукти для приготування цієї страви:

Популярні новини зараз
Мобілізують через помилку: що треба знати перед візитом до ТЦК Стосується всіх одержувачів пенсій: українцям дали 30 днів на явку до ПФУ Шахраї масово "чистять" картки українців: у ПриватБанку порадили, як врятувати заощадження В ТЦК поставили крапку у питанні мобілізації 50-річних чоловіків: "Є директива..."
Показати ще
  • баклажан - 1 штука (великий);

  • цибуля – 1 штука;

  • томат – 1 штука;

  • часник – 2 зубчики;

  • олія – 1 столова ложка;

  • оцет (можна винний, можна звичайний) - 2 столові ложки;

  • петрушка – невеликий пучок;

  • перець та сіль – за смаком;

  • перець червоний - 1 штука.

Спочатку розігріти духовку до 180 градусів. Овочі (перець та баклажани) помити, проколоти та поставити запікатися.

Овочі для приготування страви. Фото: скрін відео

Для приготування їм потрібно приблизно 40 хвилин, точний час залежатиме від духовки. Після приготування овочі потрібно остудити та очистити від шкірки, а перець ще від насіння. М'якуш овочів слід дрібно нарізати.

Нарізка м'якоті. Фото: скрін Ютуб

Цибулю і часник також потрібно нарізати якомога меншими шматочками, те саме зробити і з сирими томатами. Всі нарізані овочі слід змішати в зручній ємності і заправити олією, оцтом, перцем і сіллю.

[img desc="АЗС Caviar. Фото: екран YouTube"]1050508[/Besole0

Ікра має трохи настоятися, а при подачі слід нарізати петрушку. Цибуля та часник у сирому вигляді надають пікантності, а петрушка подарує неповторний аромат, що доповнює ароматні запечені овочі. Подавати до столу краще в охолодженому вигляді, коли овочі наберуться запаху і вберуть аромат олії та оцту.

Нагадаємо, що не викидайте "негарні" фрукти: рецепт ніжного та легкого джему з персиків на зиму.

Раніше ми повідомляли про найпростіший рецепт піци з кабачків: потрібно лише два головні продукти.